Oplevelser Om mig Billeder Resultater Links
 
Xingu er en dejlig curly coated retriever på 9 år, det noget særegne navn har hun, fordi vi var nået til X i alfabetet (nej, vi er ikke begyndt med A, men med U).

Udvalget med tæve navne begyndende med X var ikke overvældende stort, så vi gik i gang med vores gamle konversations leksikon, og her faldt vi over Rio Xingu, som er en biflod til Amazonas og som er kendetegnet ved små hurtige strømhvirvler, hvilket godt kunne give associationer til både pels og temperament.

Xingu stammer fra kennel Moselund og hendes mor Moselunds lette brise, kaldet Brise var en meget smuk og meget rar tæve, højt præmieret på udstillinger. Xingus far Capercaillies´s Sam Cook har Merete Stub, kennel Capercaillie opdrættet. Han har været trænet I DCH regi og været I eliteklassen I flere år. Xingus farfar Toakaha Koru, bedre kendt som Kiwi, blev importeret fra New Zeeland og var en hund med stor succes som markprøvehund, i vinderklassen. Jeg havde den fornøjelse at være ude at træne med sammen med Kiwi en enkelt gang, en hund med en stor udstråling, det var en inspirerende og lærerig dag.

Xingu er jo en meget livlig, meget selvstændig og arbejdsivrig curly, som bliver trænet i Dansk Retriever Klub, region østjylland. I 2002 var hun heldig at vinde markprøve begynder klassen til vores årlige racetræf, en dag jeg aldrig glemmer. 28 grader i skyggen, en dag, hvor mange hunde gik død på grund af varmen, Xingu bevarede dog tempoet og hev en 1. præmie i land.

2003 begyndte godt med en placering som 4. vinder på dummytesten ved Mejlgaard, og ugen efter en 2. præmie ved Fjellerup, igen på dummier.

Samme dag fik hun 1. præmie på skuet.

Vi deltog også ved den årlige racedyst i Viborg, som jagtforeningerne arrangerer, her var vi med på afbud, men Xingu gjorde faktisk en rimelig indsats, og blev belønnet med et diplom på bestået apporteringsprøve.

Det tidlige forår 2005 deltog vi i et dirigeringskursus afholdt af Region Østjylland, Xingu har fattet hvad det drejer sig om, så hvis det kan betale sig, hører hun efter. Retningerne er hun faktisk sikker i.

Vi har også i vinteren 2005 og i januar 2006 deltaget i regionens drive in lydighed – det var virkelig en fornøjelse – god træning og masser af hygge bagefter med en dejlig varm kop kaffe.

I efteråret 2004 tog vi hul på et nyt træningskapitel, idet Xingu efter en sportrænings weekend, begyndte at gå spor . Her er det hundens næse og selvstændighed, det drejer sig om, og når man kommer så langt som til at træne overnatningsspor drejer det sig i høj grad også om hundens vilje til at fastholde sporet, trods de faktorer, der altid spiller ind, når sporet ligger 20 timer – det kan være påvirket af nedbør, stærk blæst, eller af de mange dyr, som er krydset over sporet i løbet af natten.

2006 vil nok stå for mig som et år, som jeg altid vil huske : Xingu blev svensk vildtspor champion som den første danske curly, det var en stor oplevelse, som jeg har skrevet om på hjemmesiden.

2007 blev Xingu som den første danske curly præmieret på 20 timers schweiss prøver, hvilket betød, at Xingu vandt konkurrencen "Årets Markprøve Curly" (se oplevelser).
2008 er Xingu som den første danske curly blevet Norsk Vildtspor champion (se oplevelser).

Janne